De ceremonie op het stadhuis, dineren in je favoriete restaurant en feesten bij de plaatselijke feestgelegenheid. Heb je stiekem liever geen standaard trouwerij? Ga dan voor een festival bruiloft! Super hip en trendy en ook nog eens heerlijk in de buitenlucht. Ik heb de belangrijkste tips voor het organiseren van een festival bruiloft voor je op een rij gezet! Succes met de voorbereidingen!

1: Locatie

Photographer: Andreas Rønningen

Photographer: Andreas Rønningen

De eerste stap naar een toffe bruiloft is natuurlijk het vinden van de perfecte locatie. Bij een festival bruiloft ben je de gehele dag op dezelfde plek. Daarnaast ben je ook veel buiten. Denk daarom na over het weer, wat nou als het gaat regenen? Wil je pertinent die ene prachtige locatie waar je verliefd op bent geworden, maar die geen onderdak biedt? En willen jullie wel beschermd zijn tegen slecht weer? Kies dan voor een tent!

Een tent op een festival bruiloft kan eigenlijk sowieso niet ontbreken. Dit hoort helemaal bij het thema. Daarnaast kan je een tent plaatsen op locatie naar wens en is het de ideale oplossing voor verschillende weersomstandigheden. Ook gaat er geen geluid verloren wanneer je het feest in de tent plaats laat vinden. In de open lucht galmt het geluid toch snel weg.

Om te oriënteren kun je eens op sites met trouwlocaties kijken. Kijk in ieder geval naar een landelijke of bosrijke locatie. Het is niet onmogelijk, maar wel vrij lastig om op een stadse locatie een festival bruiloft te geven.

2: Uitnodigingen

Als je de perfecte locatie hebt gevonden, is het tijd voor stap 2: de uitnodigingen. Ook deze zijn natuurlijk geheel in festivalstijl. Maak voor de ‘save the date’ uitnodigingen bijvoorbeeld festivalarmbandjes met hierop de datum van de bruiloft. Dit is zeer origineel en ook nog eens een leuk aandenken.

Voor DE uitnodigingen zelf kun je denken aan een entreeticket van een festival met daarin de gehele line-up van de dag. Daarnaast is het leuk om voor de daggasten speciale VIP-toegangspassen te maken. Zij zijn ook tenslotte echte VIP’s, omdat zij het hele festival mee mogen maken.

Photographer: Scott Webb

Photographer: Scott Webb

3: Aankleding

De aankleding van de festival bruiloft is ook erg goed te combineren met een bohemian style of landelijke stijl. Hieronder het verschil in aankleding tussen de twee stijlen.

Landelijk
Kies voor hout als materiaal: houten wegwijsbordjes, houten tafels en houten stoelen of banken. Plaats een aantal hooibalen op het terrein, deze kun je eventueel nog afmaken met kleden. Hooibalen staan erg leuk, vullen goed op en zijn erg praktisch om op te zitten. Combineer de houten materialen met witte aankleding en eventueel een frisse pastelkleur zoals roze, paars of blauw.

Bohemian
Als je voor bohemian kiest, kies je voor kleur, heel veel kleur. Hang diverse kleurrijke lampionnen op en combineer dit met een slingers, linten en fleurige lampjes. Ga voor bonte tafelversiering en kies eventueel nog voor kleurrijke kleden.

Photographer: Filip Šablatura

Photographer: Filip Šablatura

4: Foodtrucks

Op je festival bruiloft wil je natuurlijk geen standaard catering. Foodtrucks passen perfect bij het thema en je hebt ontzettend veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan een foodtruck met champagne, pannenkoeken, biologische friet, broodje pulled pork of ga voor hot dogs. Door de uitgebreide keuze is er voor ieder wat wils en daardoor gegarandeerd blije gasten!

5: Festivalproof kleding

 Photographer: Nathan Walker

Photographer: Nathan Walker

Op een festival bruiloft mag de kleding lekker nonchalant. Kies voor een hippiejurk met veel kant of ga voor een korte jurk. Een aantal bloemen in je haar en je bent helemaal festivalproof! Ook de gasten kunnen zich uitleven met dit thema. Lekker kleurrijk, veel bloemen en eventueel zelfs een (nette) korte broek voor mannen.

één antwoord

  1. Samira

    Toevallig las ik laatst ook ergens dat iemand een bruiloft in de vorm van een festival had gegoten. Mocht ik ooit gaan trouwen, dan lijkt me dat geweldig! Goede tips, bedankt!

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.