Ongemakkelijke momenten, we maken ze helaas allemaal wel eens mee. Hieronder 6 momenten die we liever zouden overslaan en handige tips om je eruit te redden.

Iedereen heeft er wel eens last van, ongemakkelijke momenten waarbij je het liefste direct door de grond zakt. Hoe gênant ook, gelukkig kunnen we er vaak achteraf wel om lachen! Wat ik me wel afvraag; zouden vrouwen hier nu vaker last van hebben dan mannen? Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat vrouwen aardig gevonden willen worden en zich daardoor zeer bewust zijn van hun omgeving en hoe ze overkomen op anderen. Oftewel, hét fundament voor ongemakkelijke momenten zoals de 6 die hieronder staan.

1. Het intieme gesprek met een vreemde

Heb jij ook wel eens gesprekken met vreemden waarvan je hoopt dat ze snel eindigen? Zo deed een vrouw die ik net ontmoet had uitgebreid haar liefdesleven (tot in de puntjes) uit de doeken. Hier heb je twee opties: lachen en knikken of ook zeer uitgebreid jouw liefdesleven bespreken. Kies je de eerste? Oefen wel even je ‘fake smile’, want desinteresse is erg makkelijk van je gezicht af te lezen.

Karen-Walker
Foto: Tumblr

2. De verkeerde outfit op een themafeestje

Het zal je maar gebeuren; je komt fashionably late binnen op dat feestje waar je al maanden naar uitkijkt om er achter te komen dat je de dresscode totaal verkeerd begrepen hebt. Oeps! Sinds ik Bridget Jones Diary gezien heb, check ik de uitnodiging wel tien keer en vraag ik advies aan mijn bestie/stylist. Maar goed, hoe los je dit op? Geen paniek! Doe een ‘Bridget’ en doe gewoon alsof je neus bloedt. Vind je dat toch te lastig? Ga dan eerder weg met de smoes dat je nog naar een ander feestje moet. 

bridget-jones-diary-bunny-suit-468x351
Foto: Bridget Jones Diary

3. Keihard onderuit gaan in een volle zaal

Onderuit gaan is altijd ongemakkelijk, maar wanneer je in het bijzijn van een zaal vol mensen op je plaat gaat kun je wel door de grond zakken. Dat ik echt plat ging is inmiddels al wat jaartjes geleden (door je enkel gaan telt niet toch..?). Het was op de middelbare school, midden in de aula. Gênanter kan niet! Gelukkig kon ik er zelf hard om lachen. En als je geen onzichtbaarheidsmantel hebt zoals Harry Potter is dat ook gelijk de oplossing. Behalve als je pijn hebt natuurlijk, dan kun je het beter nog wat aandikken en blijven liggen…

jennifer-lawrence
Foto: Jennifer Lawrence 

 4. De lange stilte op een date

Eerste dates zijn altijd ongemakkelijk, uitzonderingen daargelaten. Je praat door elkaar heen, bent tegelijk stil of komt niet uit je woorden. Het aantal dates dat dit niet het geval was, zijn bij mij op één hand te tellen. Hoewel één jongen daar anders over dacht. Na een avond vol ongemakkelijkheid en een duidelijk gebrek aan gespreksstof vertelde hij mij dat hij nog nooit zo’n leuke avond had gehad en graag nog een keer wilde afspreken. Toen ik in lachen uitbarstte en zei dat we in ieder geval wél hetzelfde gevoel voor humor hadden werd het pas echt ongemakkelijk! Een echte oplossing voor ongemakkelijke stiltes is er niet, maar één tip: zeg in GEEN geval ‘Tja….’ of ‘Jaja…’. Dodelijk. Vragen stellen kan ook helpen, maar zorg dan wel dat het geen sollicitatiegesprek wordt.

ongemakkelijke-stiltes
Foto: Google

5. Een bekende denken te zien

“Kijk, daar loopt A.! Heeey, hoe is het? Lang niet gezien!” Na een aantal minuten hysterisch zwaaien kom je er achter dat het A. helemaal niet is…AWKWARD! Zo werd ik een keer benaderd in een lunchroom door een vreemde met de woorden: “Ken je me niet meer?”. Een typisch gevalletje van plaatsvervangende schaamte. Bovendien begon ik ook direct aan mezelf te twijfelen, want kende ik die persoon dan toch niet ergens van?? Wat is nu de beste remedie als je naar de verkeerde staat te zwaaien? Of wanneer je iemand gedag zegt die het eigenlijk tegen degene achter je had. Twee opties: doen alsof jij ook naar iemand anders zwaait of gewoon keihard volhouden dat je die persoon wel kent.

zwaaien-intro
Foto: schrijfmeisje.nl

6. De bemoeiende moeder of vader

Moeders en vaders hebben het beste met je voor, maar zelfs uit goede bedoelingen kunnen ongemakkelijke momenten ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer ze je vergeten broodtrommel langs komen brengen op school, aan je crush (die voor het eerst komt eten) vragen waarom hij je eigenlijk leuk vindt of op een verjaardag in geuren en kleuren vertellen over die ene keer dat je als klein kind in je broek plaste. Zo zat ik een keer met mijn moeder voor een intakegesprek bij een arts waar ook gevraagd werd naar mijn burgerlijke staat. Doodleuk antwoordde ze: “Ja, ze is vrijgezel! Dus als je nog iemand kent?” De beste remedie? Een onwijs gênant verhaal over haar of hem beginnen: “Nou, wat toevallig dat je daar over begint want weet je nog die ene keer dat jij ….”

meet-the-fockers
Foto: Meet The Fockers

Heb je zelf iets soortgelijks meegemaakt? Of kun je mij het verlossende antwoord geven op de vraag: ‘Hebben vrouwen meer last van ongemakkelijke momenten dan mannen?’ Let me know!

3 reacties

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.