Rode rozen, kaartjes en knuffeltjes met teksten zo zoet dat je spontaan gaatjes krijgt in je tanden. Ik heb gewoon een pesthekel aan Valentijnsdag! Jij ook? Ik vertel je hoe je zonder kleerscheuren 15 februari haalt.

Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar ik heb dus echt een gruwelijke hekel aan Valentijnsdag. There, I said it. Sinds wanneer dat precies is kan ik me niet meer heugen, maar ik vind er al jaren gewoon geen klap aan. Niks, naks, nada, niente, noppes. Ik vind het nogal overdreven. Alsof je alleen op die ene dag in het jaar iets aardigs voor iemand kan doen. Is het niet veel specialer als iemand ergens in het jaar iets liefs voor je doet? Gewoon zomaar, onverwacht. En je ontkomt ook niet aan alle reclames, of je nu in de trein zit of gewoon thuis voor de buis. Om van alle vragen over je plannen en mogelijke dates nog maar niet te spreken. Hoe houd je die rode gekte buiten de deur?

1. Houd een seriemarathon van je favoriete serie

Voor een serieverslaafde als ik is dit eigenlijk de remedie voor alles. Lekker een dagje op de bank alle afleveringen kijken van het nieuwe seizoen van mijn favo serie, of juist meerdere series door elkaar heen. Zorg wel voor lekkere hapjes en genoeg te drinken, dan hoef je de rest van de dag niet meer van die bank af. Ik kan je The Walking Dead en Person of Interest van harte aanraden!

2. Organiseer een feestje

Als je Valentijnsdag liever niet in je uppie wil doorbrengen, nodig dan wat familie en vrienden uit bij jou thuis. Troef elkaar af met Triviant of schiet elkaar net voor de finish af met Mario Kart op de Wii. Heb je geen zin in spelletjes? Klets dan gewoon gezellig bij onder het genot van een fruitige sauvignon blanc of een lekkere Valentijnsdagcocktail.

3. Denk in mogelijkheden

Hoezo depressief zijn op Valentijnsdag? Blijf positief en denk in mogelijkheden. Al het geld dat je bespaart aan nutteloze valentijnscadeaus kun jij fijn aan jezelf spenderen. Hallo nieuwe peeptoes of little black dress! En laat ik nou net gisteren een brief gekregen hebben van de H&M dat ik nog een tegoed van 50 euro open heb staan. Dat wordt zeer verantwoord shoppen!

4. Bekijk de scheidingscijfers

Gedeelde smart is halve smart! Oké ik geef het toe, scheidingscijfers kijken valt misschien een beetje in de categorie leedvermaak. Maar het helpt je realiseren dat het belangrijk is om een relatie te hebben met iemand die bij je past. En soms kom je gewoon even geen leuk datingmateriaal tegen. Niks mis mee toch?

5. Ga sporten

Van bewegen krijg je meer energie en word je blijer. Je lichaam maakt namelijk gelukshormonen aan. Naast dat je er dus even uit bent levert het je ook een nieuwe, frisse blik en veel voldoening op. Dat is precies wat ik tegen mezelf zeg als ik weer eens geen zin heb om te sporten. En iedere keer dat ik de sportschool weer uitloop na een goede workout weet ik dat gelijk had. Als beloning trakteer ik mezelf dan vaak op een lekker broodje zalm.

6. Blijf bezig: maak een to-dolijstje

Heb je geen zin in een feestje en ben je geen tv-kijker? Hoe dan?! Dan maak je gewoon een to-dolijstje voor die dag. Pak klusjes aan die je al langer hebt laten liggen. Bij mij is dat bijvoorbeeld het ophangen van mijn nieuwe gordijnen in de woonkamer. Al weken heb ik de roedes en gordijnen in huis liggen, maar het komt er gewoon niet van.

7. Zorg dat je weg bent

Een tripje is altijd goed om te ontspannen, maar ook om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en dit geval: Valentijnsdag. Let wel: het is overal, maar dan ook echt overal Valentijnsdag. Je kunt er eigenlijk niet voor wegrennen. Wil je er absoluut niks mee te maken hebben? Boek dan een korte vakantie naar een meditatieoord of ga op singlereis. Dan weet je zeker dat je geen verliefde stelletjes tegenkomt.

8. Probeer eens een datingsite

Stel: je wilt heel graag op date op Valentijnsdag, maar je kunt geen leukerd vinden. Probeer dan eens een datingsite. Ik heb me laten vertellen dat mensen zich na de Kerst massaal aanmelden en er voldoende vers vlees te vinden is. Mocht dat niks worden dan kun je natuurlijk altijd nog bij het kant-en-klaremaaltijdenschap in de supermarkt bivakkeren. De jacht is geopend!

9. Gewoon negeren

Als je het allemaal niks vindt, dan kun je Valentijnsdag het beste negeren. Doe gewoon wat je normaal ook doet en probeer je er niet teveel van aan te trekken. Je kunt jezelf natuurlijk wel extra belonen door een lekker toetje te maken, bijvoorbeeld de kokos-citroentaart. Of flauwe berichten over Valentijnsdag delen op social media. En als je het écht niet meer trekt, blijf dan lekker in bed en trek die deken over je hoofd.

Heb jij ook een hekel aan Valentijnsdag? Of vind je het juist het einde?

2 reacties

  1. Walter

    Of gaan winkelen. Ideaal moment. Er is altijd een pashokje vrij en je kan het personeel met de domste vragen lastig vallen want ze hebben toch niks beters te doen.

    Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.