Het wordt langer licht. De eerste bloemen staan al in bloei en de terrassen worden klaargemaakt voor hopelijk een mooie lange zomer.

Langzaam lijkt iedereen te ontwaken uit een lange winterslaap. Tuinen worden weer op orde gemaakt, de hardloopschoenen worden weer aangetrokken en nog even en dan is rokjesdag ook weer een feit. Ik houd van die frisse energie die de lente met zich meebrengt. Dag winter, tot volgend jaar!

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak

Het klinkt misschien als iets uit grootmoeders tijd, maar niets is zo fijn als een fris en opgeruimd huis. Een opgeruimd huis zorgt bij mij ook voor rust en ruimte in mijn hoofd. Hoe rigoureus je het wilt aanpakken, bepaal je natuurlijk zelf. Maar het is wel fijn om minstens één keer per jaar eens kritisch te kijken naar alle spullen die je verzameld hebt en wat misschien weg kan. Vergeet ook niet om je koelkast en voorraadkast te controleren op etenswaren die al lang over de datum zijn. Ook schone ramen geven je huis een instant lente upgrade. Alles schoon en fris? Zet een mooie bos bloemen op tafel, steek gezellig wat kaarsen aan en geniet van je opgeruimde huis.

Lente garderobe

Huis op orde? Winterkleding opgeborgen? Tijd om je garderobe te updaten. Ho stop, niet meteen naar Zalando of H&M klikken! Eerst even doorlezen. Als je ook je kledingkast fris en overzichtelijk wilt houden, dan kan het interessant zijn om je eens te verdiepen in het ‘5 piece French wardrobe‘ systeem. Françaises staan bekend om hun schijnbaar moeiteloze stijlgevoel. Hun geheim? Niet zomaar alles kopen wat in de mode is, maar investeren in een goede basisgarderobe en die vervolgens ieder seizoen aanvullen met vijf trenditems waar je blij van wordt. Het resultaat? Je denkt beter na over de items die je echt graag wilt hebben en de kans op miskopen wordt een stuk kleiner.

Let’s go outside

De lente is het ideale seizoen om eropuit te trekken. Lekker in de tuin werken of een rondje skaten zonder dat het zweet je meteen uitbreekt. Of met een glas rosé van de eerste zonnestralen genieten op een terras. Buitenlucht en zonlicht doen een mens goed. Het is niet voor niets dat veel mensen in de winter last hebben van een dip of depressie. Daglicht voorziet ons onder andere van Vitamine D. Dit verbetert je weerstand, calciumopname (sterke botten!), helpt je concentreren en werkt zelfs preventief tegen sommige vormen van kanker.

Bloemetjes en bijtjes

Meer daglicht en vitamine D hebben bovendien ook invloed op onze hormoonhuishouding. We maken meer serotonine aan, waardoor we in de lente vrolijker worden en meer in de stemming zijn om verliefd te worden. Een overblijfsel uit de oertijd waarin het tijdens de koude wintermaanden verstandig was om in de grot te blijven en er in het voorjaar gejaagd moest worden op voedsel én op een partner.

Kortom, het is het seizoen van de bloemetjes en bijtjes. De meeste mensen zijn vrolijker, energieker en de dikke sjaals en winterjassen mogen uit. En zeg nou zelf; het flirt toch een stuk prettiger met een wijntje op het terras, dan op een koud en tochtig station in de winter?

Heb jij al last van lentekriebels?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.