Vriendlief en ik zitten sinds kort redelijk op één lijn. Waar we elkaar eerst de hersens insloegen over de kleur van de ballonnen, lijken we nu een normale manier te hebben ontdekt om te communiceren over de bruiloft. 

Alle gekheid op een stokje, het meeste geregel gebeurt natuurlijk in harmonie. Maar ik heb wel ontdekt dat alle grote ontwikkelingen in ons leven (twee verhuizingen en dan nu de bruiloft) zorgen voor redelijk wat relatiestress. Het voordeel daarvan is dat je in ieder geval weet wat je aan elkaar hebt. En dat is zo gek nog niet als je gaat trouwen.

Is het feest geen bedankje?

Zoals ik al zei, komen we vaak tot een mooi compromis als het gaat over beslissingen voor de bruiloft. Maar over één ding worden we het maar niet eens: de bedankjes. Mijn mening is dat een feest van een paar duizend euro best als bedankje mag worden gezien. Ik vind het supertof dat alle gasten willen komen, maar het is toch ook geweldig dat ze worden uitgenodigd? Waarom zou je ze dan ook nog een bedankje geven?

Vriendlief daarentegen zit keihard in #teambedankje. Het lijkt hem juist zo leuk om de gasten nog een cadeautje mee te geven zodat ze een aandenken hebben. Mijn tegenargument is dat ze dan maar een foto maken, maar daar is de heer des huizes het niet mee eens.

Het bewijs: vrouwen zijn niet de baas

En de eindstand? De gasten krijgen dus gewoon een bedankje mee naar huis. Ik heb op mijn kop gestaan, gehuild, gejammerd, gedreigd met 7 maanden slechte seks, maar vriendlief was onvermurwbaar. Er moest en zou een bedankje komen. Het enige wat ik eruit heb weten te slepen, is dat ik de beslissende stem mocht hebben.

Wat ik precies gekozen heb blijft natuurlijk nog even geheim. In mijn zoektocht naar het perfecte bedankje kwam ik nog wel heel veel andere leuke dingen tegen die ik per se met je wil delen!

1. Popcorn

bedankje

Bron: Weddingdeco.nl

In mijn eerdere blog over decoratie heb ik al eens aangegeven hoe briljant ik de combinatie van popcorn en de zin ‘thanks for popping by’ vind. Zo simpel en toch zo grappig. Weddingdeco.nl maakt handig gebruik van dit geinige verzinsel en verkoopt plastic bekers gevuld met popcorn. De etiketten op de bekers zijn er in verschillende kleuren en vormen. Het leuke is dat je ze zelf mag ontwerpen en daardoor dus extra persoonlijk kan maken.

Het enige nadeel (vind ik) is de prijs. Deze is met € 1,75 per beker ietwat aan de hoge kant. Bij een kleine bruiloft is het bedrag nog te overzien, maar als je veel gasten hebt kan het behoorlijk oplopen.

Bedankje

Bron: bedankje.nl

2. Kater-water

Op veel bruiloften wordt menig biertje of wijntje achterover getikt. Ik ken onze vrienden en familie langer dan vandaag en verwacht daarom dat het ook bij ons niet heel veel anders zal zijn. Als jij ook zo’n zuipgrage familie hebt, dan is dit flesje kater-water van Bedankje.nl de ideale oplossing! Het flesje kan je persoonlijk maken door het etiket aan te passen en met het bedrag van € 1,35 per flesje is de financiële schade ook redelijk te overzien. Wil je de knipoog nog iets vetter maken, dan kan je er ook voor kiezen om een paracetamol aan het flesje te hangen.

3. Liefde gaat door de maag

bedankje

Bron: trouwartikelen.nl

Je kan ervoor kiezen om de gasten het bedankje pas mee te geven als ze naar huis gaan, maar hoe leuk is het om ze er al tijdens je bruiloft van te laten genieten? Een bevriend en pasgetrouwd stel heeft voor de laatste optie gekozen. Zij hadden aan het begin van de feestzaal een tafel neergezet met enorme potten snoep. Toen het feest afgelopen was, kwamen de vrolijk versierde papieren zakjes tevoorschijn die gevuld konden worden met al het lekkers. Zo kon je tussen het dansen door je energiepeil opkrikken met schuimblokken en de volgende dag je kater onderdrukken met zoute drop.

Uiteraard ben ik nu ernstig benieuwd naar jouw mening. Zit je in #teamfeest of in #teambedankje? Heb jij ervoor gekozen om de gasten wel een bedankje mee naar huis te geven of juist bewust niet?

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.