Stiekem is de huwelijksreis één van mijn favoriete onderdelen van het hele ‘trouwgebeuren’. Natuurlijk ben ik gek op mijn jurk, mijn decoraties en mijn bijna-man, maar het vooruitzicht van een heerlijke vakantie is ook erg prettig. 

Op vrijdag leg ik vriendlief aan de ketting en op maandag zit ik bepakt en bezakt in het vliegtuig op weg naar Nice. Helaas ging het kiezen van de vakantiebestemming niet zo simpel en snel als bovenstaande zin doet geloven. In eerste instantie zouden we namelijk drie weken naar Florida gaan. De reis was al helemaal uitgestippeld totdat er een aantal beren de weg op kwam.

Een hond die zen is vs. een boze moeder

Allereerst besloot onze knappe golden retriever zijn tanden in het kleed van mijn moeder te zetten. Tijdens een logeerpartijtje verveelde hij zich dusdanig dat hij vrolijk aan het vloerkleed is gaan knabbelen. Hond gelukkig (ze ontspannen van kauwen), moeder minder blij. Ze vond drie weken oppassen opeens geen strak plan meer.

Vervolgens bleek de bruiloft ook een stuk duurder uit te vallen dan verwacht. Of wij waren gewoon heel naïef over het budget, dat kan natuurlijk ook. Dus de huwelijksreis werd ingekort naar 5 dagen en plots duurde de vliegreis geen 12, maar 2 uur.

Flaneren op de boulevard

Op zich vind ik het ook niet zo erg. De reis naar Amerika stellen we gewoon even uit en daarbij lijkt de Côte d’Azur me ook meer dan prachtig. Ik zie mezelf al flaneren over de boulevard, (veel te dure) wijntjes drinken op het terras en luxe winkelen (nou ja, etalages kijken) in Monaco.

Daarbij was een lange huwelijksreis ook een te grote aanslag geweest op onze spaarrekening. Diep van binnen zegt een klein, verantwoordelijk meisje me namelijk dat het fijn is om ook na je bruiloft nog wat spaargeld over te houden. Heel vervelend om naar te moeten luisteren, maar het is natuurlijk wel waar.

De gasten zorgen voor je huwelijksreis

Wat ik de laatste tijd ook vaak hoor, is dat bruidsparen wachten met het boeken van de reis totdat ze het geld van de gasten binnen hebben. Als in: ze hopen dat alle gasten heel gul zijn met hun cadeaus zodat er in ieder geval een verre of een lange reis kan worden gemaakt. Een kennis die over een aantal weken trouwt, bracht het heel leuk: “Zoals we er nu voorstaan kunnen we alleen naar Texel en wellicht komen we dan tot Thailand.”

Dat deze theorie succesvol is, bewezen twee vrienden van mij. Hun bruiloft was begin maart, en een kleine maand later zaten zij met hun pas getrouwde billen op het strand van Mauritius. Zelf een last minute boeken durf ik niet. Ik heb graag de touwtjes in handen en vind het dan ook moeilijk om tot het allerlaatste moment te wachten met het vinden van een honeymoon. Aangezien we in juli trouwen, zullen we vast niet de enigen zijn die op zoek zijn naar een zonnige vakantiebestemming!

Waar is jouw huwelijksreis naartoe gegaan? Of heb je ervoor gekozen helemaal niet op vakantie te gaan? Ik ben benieuwd! 

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.