Pats! Daar gaat je liefde. Jou achterlatend met een hart dat méér dan zeer doet. Geen zin in? UrbanChicks zocht voor je uit hoe je het snelst over liefdesverdriet heen komt. 

Tip 1: Chocola

Het eerste waar ik naar grijp als ik liefdesverdriet heb: chocola. Je kunt dat wegeten van emoties noemen, maar chocola helpt gewoon echt. Dat komt niet alleen doordat het lekker is maar ook doordat er allerlei stoffen inzitten waardoor je je beter gaat voelen. Eén tip: eet je chocola wel zo puur mogelijk en liefst biologisch. Dan heb je er het meeste profijt van.

Tip 2: Ban je ex uit alle social media

Niets pijnlijker dan dat je ex overal opduikt op social media. Daar zit je natuurlijk echt niet op te wachten. Al helemaal niet als hij (zij?) je verlaten heeft voor een andere vrouw. The horror. Nu kun je hem natuurlijk blocken, maar dat vind ik persoonlijk niet zo elegant. Gelukkig zijn er allerlei tools die ervoor zorgen dat je je ex niet de hele tijd online tegenkomt. Je kunt bijvoorbeeld de ExBlocker installeren in je Google Chrome of Firefox browser, of  KillSwitch gebruiken om alle verwijzingen naar je ex op je Facebook te verwijderen.

Tip 3: Afleiding

Eén van de vervelendste dingen als je verkering net uit is, is dat je ineens heel veel (veel te veel) tijd over hebt. Tijd die je, als je even niet uitkijkt, doorbrengt met een doos tissues naast je op de bank. En hoe lekker een middagje huilen ook kan zijn, je hebt er natuurlijk maar weinig aan. Afleiding helpt. Ga leuke dingen doen! Liefst niet in je eentje -dan ga je je misschien heel zielig voelen- maar met vrienden. En verwen jezelf: koop die veel te dure schoenen, je bent het waard! Ga lekker uit eten bij dat restaurant waar je altijd al een keer heen wilde gaan. Vier het leven en ervaar dat je ook lol kunt hebben zonder je ex.

Tip 4: Begin een rebound relatie

Ook effectief: een nieuwe relatie starten om over je oude relatie heen te komen. Wordt vaak wat lacherig over gedaan en sommige mensen zullen het je juist afraden, maar uit onderzoek blijkt dat zo’n rebound relatie wel degelijk goed voor je kan zijn. Wat blijkt namelijk? Hoe langer je single bent tussen twee relaties in, hoe lager je zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde. Kom maar op dus met die nieuwe liefde!

Tip 5: Doorzakken met een vriendin

Moet ik dit uitleggen? Nee toch?! Niets beters dan met een vriendin op stap: te veel wijntjes drinken, flirten en een heel leuke avond hebben. Goed voor je zelfvertrouwen en bovendien een meer dan goede afleiding.

small__7591296300Tip 6: Verbreek alle contact

Misschien dat je op een later tijdstip vrienden kunt worden, maar als jullie net uit elkaar zijn is dat eigenlijk niet zo’n heel goed idee. Je wordt dan elke keer weer herinnerd aan hoe leuk hij is en dat je hem niet meer mag aanraken of zoenen. Beetje masochistisch is dat wel. Alle contact verbreken is natuurlijk ook niet leuk, maar afkicken gaat nu eenmaal het best cold turkey! Berg dan ook meteen alle foto’s op waar jullie zo leuk samen opstaan. Je hoeft jezelf niet te kwellen!

Tip 7: Controleer je gedachten

Elke keer dat je jezelf er op betrapt dat je aan je ex denkt stuur je je gedachten naar een ander onderwerp. Op die manier wen je er ook onbewust aan dat jullie niet meer samen zijn. Je onderbewustzijn maakt namelijk geen verschil tussen werkelijkheid en fantasie. Dus wat denk je dat er gebeurt als jij steeds aan je ex denkt? Juist. Dan kom je dus nooit los.

Tip 8: Sporten

Ga sporten! Eén uurtje sporten en je lichaam maakt allerlei gelukshormonen aan. Bovendien maak je door sporten je hoofd leeg. En, niet te vergeten, je conditie wordt beter en je lijf wordt strakker. Fijne bijkomstigheid!

Tip 9: Zet alle voordelen op een rijtje

Uit onderzoek blijkt dat het helpt om gedurende drie dagen na de breuk een half uurtje te besteden aan het opschrijven van alle voordelen die het heeft dat jullie uit elkaar zijn. Misschien kun je je daar nu even niks bij voorstellen, maar ga er maar eens voor zitten. Je zult verbaasd zijn.

Tip 10: Tijd heelt alle wonden

Realiseer je ook dat liefdesverdriet iets is waar je doorheen moet. Je kunt er wel voor weglopen, maar het hoort er ook een beetje bij. Liefdesverdriet is namelijk ook gewoon een rouwproces, waarin je afscheid moet nemen van iemand die je dierbaar is. En dat is nu eenmaal niet makkelijk. Daar hoort verdriet bij. En boosheid. En ontkenning. Misschien dat het iets makkelijker te behapstukken is als je je realiseert dat liefdesverdiet, net als elk ander rouwproces, verschillende stadia kent. En dat er dus licht is aan het einde van de tunnel. Ik ben benieuwd: hoe ga jij met liefdesverdriet om? Jouw tips zijn meer dan welkom!

photo credit: Gwendal_ via photopin cc

photo credit: Shandi-lee via photopin cc

6 reacties

 1. Tony Verheij

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  Zolang je een relatie niet volledig afsluit, blijf je in het rouwproces hangen (tip 10)
  Zolang er energie blijft gaan naar deze verbroken relatie, kom je energie tekort in het heden.
  Daarom is het belangrijk om in plaats van te negeren en jezelf bezig te houden, de relatie los te laten.

  Veel van bovenstaande tips hebben juist een tegengesteld effect en soms een desastreus effect.
  Zodra je de bron van je geluk buiten jezelf plaatst (chocola, schoenen, reboundrelatie) kan deze bron je weer worden afgenomen, wil je voor jouw geluk afhankelijk zijn van externe factoren?

  Je moet zelfs voor je geluk niet afhankelijk zijn van een partner!

  Geluk kleeft niet van buitenaf aan je, geluk straalt van binnen naar buiten.
  Daarom is tip 9 een goede tip omdat deze als enige positief gesteld is.

  Ik zou meerdere blogs kunnen vullen met verschillende oplossingen over hoe je liefdesverdriet zou kunnen oplossen of voorkomen, maar datgene wat ik hier het meeste mis, is te leren van de ervaring.
  De Dalai Lama zegt: whatever you lose, don't lose the lesson.

  Het eenvoudigst om nooit meer liefdesverdriet te hebben? Start met De Juiste Partner!
  Hoe je De Juiste Partner kunt vinden en houden is enorm eenvoudig, alleen hebben velen de kunst verleerd…
  Ook al weet je de weg niet, ook al weet je niet wat achter de bocht is, er zijn mensen die hebben het pad afgelegd.
  Na vele interviews met verliefde oudjes blijkt dat Ware Liefde voor iedereen is weggelegd.

  Bij deze nodig ik jou uit om de Formule voor Ware Liefde te leren op 31 mei tijdens het Singles Seminar.
  Neem contact met me op en ik regel jou gratis toegang.

  PS: mijn reactie is geen reclame voor mijzelf en je mag weglaten wat je wilt.
  Of niet plaatsen, het is aan jou, jouw ego en wat je wilt bereiken met je blog.

  Het is mijn missie om de Formule voor Ware Liefde, gedestilleerd van verliefde oudjes, te kunnen geven aan alle singles zodat zij weer verliefde oudjes kunnen vormen en weer als inspiratie en voorbeeld te kunnen dienen van de huidige jeugd.
  Want hoe zou deze wereld er uit zien als kinderen opgroeien in een wereld waarin papa en mama voor altijd van elkaar houden?
  Start met De Juiste Partner, daar ligt de basis, be the change you want to see in this world!

  Leef GROOTS, Tony Verheij

  Beantwoorden
 2. Frank

  I see a lot of interesting articles on your blog. You have to spend a lot of time writing, i know
  how to save you a lot of time, there is a tool
  that creates high quality, SEO friendly posts in couple of seconds, just type in google –
  k2 unlimited content

  Beantwoorden
 3. Betty

  I read a lot of interesting posts here. Probably you spend a lot of time writing, i know how to save you a lot
  of work, there is an online tool that creates readable, google friendly posts in minutes, just search
  in google – laranitas free content source

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.