Wellicht heb je al van het merk gehoord, Xiaomi. Het is een Chinees merk dat lange tijd werd gezien als de budget-optie waar het ging om mobiele telefoons. Maar inmiddels probeert Xiaomi dat imago af te schudden met hun nieuwste vlaggenschip, de Xiaomi Mi Max 3. Is die missie geslaagd?

Plus- en minpunten Xiaomi Mi Max 3

Laten we de Xiaomi Mi Max 3 meteen maar onder de loep nemen. Ik noemde het een vlaggenschip maar had beter vliegdekschip kunnen zeggen, want hij is groot! Het toestel is niet met één hand te bedienen, al lukt bellen met één hand nog net wel. De Mi Max 3 heeft een scherm van 6,9 inch, en is daarmee de op één na grootste smartphone die momenteel bestaat (De Note 10 is met zijn 6,95 inch net een pietsie groter). Dus een filmpje kijken onderweg is absoluut comfortabel.

Mijn pluspunten:

  • Groot scherm, ik ben veel onderweg en wil dan graag mijn foto's gelijk kunnen bewerken en publiceren. Een groot en goed scherm is daarom voor mij van belang.
  • De accu gaat lang mee: bijna 2 volle dagen! het is altijd fijn als je telefoon niet de helft van de tijd aan het sap hoeft te hangen.
  • Het toestel is snel, Samsung heeft op papier dan wel de beste specs, maar de Mi Max 3 komt heel dicht in de buurt.
  • De prijs is het belangrijkste pluspunt. Waar de Nieuwe Note 9 van Samsung tegen de € 1.000,- kost, koop je de Xiaomi Mi Max 3 al vanaf € 300,-!
  • Hoewel de telefoon dan Chinees is, biedt het gewoon Nederlands als systeemtaal.
  • Kijken naar een film is leuk, maar het geluid moet zich daar ook voor lenen. Met de stereo luidsprekers van de Mi Max 3 zit dat helemaal snor.

Mijn minpunten:

  • Het toestel is gigantisch en dat heeft voor- en nadelen. Heb je een handtas, dan heb je geen last van de afmetingen. Maar loop je een keer rond zonder tas, dan is het even zoeken naar waar je het kan laten. In mijn broekzak past hij niet tot nauwelijks.
  • De camera van de Mi Max, is in vergelijking tot de camera's in andere smartphones niet de allerbeste. Voor de casual kiekjesmaker is dat geen punt, maar neem je je foto's veel serieuzer dan dat, dan is dit misschien niet de telefoon voor jou.
  • Geen 'always on display', dus als je gewend bent dat de tijd altijd te zien is op je scherm, dan heb je bij de Mi Max pech.

Bestel met een gerust hart de Mi Max 3

Ik heb me voor dit artikel flink verdiept in de Xiaomi Mi Max 3. Ik bekeek diverse video-reviews van reviewers over de hele wereld en heb reviews gelezen van gebruikers in Nederland. Eigenlijk zijn alle meningen hetzelfde: het is een goed toestel voor een goede prijs.

Zelf mag ik eerdaags mijn abonnement verlengen, ik overwoog de Note 9 van Samsung, puur voor de mogelijkheden met de stylus. Maar de prijs zit me dwars en goed ook. Een kleine rekensom leert je dat je 3 Mi Max 3 phablets kan kopen voor de prijs van één Note 9. Wat is dan wijsheid?

Dus had je deze phablet op het oog? Twijfel niet langer, je hebt mijn onderbouwde zegen.

Gaat Xiaomi de wereld veroveren?

Tja, dat is een goede vraag. Lang dachten we dat Samsung en Apple aan kop zouden blijven als het gaat om de innovatie en ontwikkeling van smartphones. Huawei bewijst al een paar jaar dat andere partijen ook kans maken om zich in de strijd te mengen met Apple en Samsung. Dat heeft er zelfs in geresulteerd dat Huawei de tweede plek van Apple heeft overgenomen! Waarom zou Xiaomi, het andere Chinese merk, dit ook niet kunnen? Ze hebben in ieder geval met de Mi Max 3 een stap in de goede richting gezet.

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.