Jullie zijn al een aantal jaren samen en het ziet er naar uit dat het vreselijke sleurmonster heeft toegeslagen. Hoe weet je zeker dat jouw man nog wel gek op je is?

Als je elke dag overladen wordt met diamanten, liefdesbrieven, romantische sms’jes en puppy’s met een hartjes ballon aan hun halsband, is het niet heel moeilijk. Je kan er dan best vanuit gaan dat het antwoord ‘ja’ is. Is hij minder romantisch onderlegd en praat hij liever over voetbal dan over zijn gevoelens? Ga dan op zoek naar de volgende love signs!

1. Hij doet het vervelende klusje waar jij geen zin in hebt

Officieel hebben vriendlief en ik de regel dat wij om de beurt de vaatwasser uitruimen. Ik heb er echter zo’n pesthekel aan dat het nog weleens wil voorkomen dat ik mijn vriend diep in de poppetjes van zijn ogen kijk. Dit om hem zover te krijgen dat hij het stomme klusje doet. Negen van de tien keer staat hij met een diepe zucht op en neemt hij de zware taak op zich, zodat ik het niet hoef te doen.

De een heeft een hekel aan het uitruimen van de vaatwasser en de ander haat stofzuigen. Wat het ook is, als je man uit liefde huishoudelijke taken van je overneemt, zit het nog best snor!

2. Hij neemt uit zichzelf jouw favoriete lekkernij mee

Soms, heel soms, lijken mannen over telepathisch vermogen te beschikken. Jij zit al heel de dag te denken aan een heerlijke moorkop en plotseling komt vriendlief die avond thuis met de zoete lekkernij. Niet dat hij natuurlijk echt jouw gedachten kan lezen, maar het is wel een goed teken dat hij weet wat jij lekker vindt! Zulke kleine verrassingen maken de dag van de vrouw (in ieder geval van déze bourgondiër) weer goed.

3. Hij accepteert (en support) jouw hobby’s

Ik spaar Kakelbont servies en ik durf ook apetrots te zeggen dat mijn verzameling bijna compleet is. Vriendlief vindt het meer dan spuuglelijk en dreigt ook regelmatig aan de poten van de servieskast te gaan zagen. Dagelijks moppert hij dat hij de bloemetjes niet mooi vindt en dat hij echt niet uit die theekopjes gaat drinken. Toch kwam hij vorige keer wel mooi met een melkkannetje aanzetten.

Ben je verslaafd aan salsadansen en gaat je knapperd elke dinsdagavond trouw met je mee? Hij laat er een aantal mooie Champions League wedstrijden voor schieten, dus dikke kans dat dit echt uit liefde is!

4. Hij verrast je op je verjaardag

Een gegeven paard mag je nooit in de bek kijken. Elk cadeautje dat jij op je verjaardag van je man krijgt, moet je dus met open armen ontvangen. Als we eerlijk zijn, moeten we echter toch bekennen dat een cadeau waar hij over nagedacht heeft het leukst is. Een strijkplank, nieuwe ovenwanten of setje theedoeken heeft hem ook vast hersenkrakers bezorgd, maar dat is toch anders.

Als jij dus op jouw verjaardag een gegraveerd horloge met je favoriete gezegde krijgt, of je wordt verrast met een weekendje weg naar dat ene hotel waar je het al weken over hebt, kan je er vanuit gaan dat jij jouw prins op het witte paard gevonden hebt.

5. Hij kijkt ‘gezellig’ mee naar jouw favoriete serie

Elke doordeweekse avond om 20:00 uur zit ik voor de tv. Er moet toch heel wat gebeuren wil ik op dat tijdstip niet naar Goede Tijden Slechte Tijden kijken. Omdat ik het zo gezellig vind, kijkt vriendlief regelmatig met me mee. Hij zet weliswaar zijn peen-en-uien-gezicht op, maar kruipt bijna elke dag naast me op de bank en moppert met me mee op Ludo, Janine en Jef.

Nu is GTST niet eens de ergste serie om als man naar te kijken. Het kan ook zijn dat jij een echte Eigen-Huis-en-Tuin-tic hebt, of dat je geen oog dicht doet zonder een aflevering van Gossip Girl te hebben gekeken. Komt jouw vent naast je zitten om een arm om je heen te slaan? Dan heb jij de jackpot binnen!

Geen enkele overeenkomst? Niet gevreesd!

Komt nou helemaal niets je bekend voor, raak dan niet in paniek. Er is niets zo complex als een man. Wij hebben de naam, maar zij zijn het ergst! Het kan dus zomaar zijn dat jouw vriend op een andere manier laat merken dat hij eigenlijk absoluut niet zonder je kan.

En? Hoe laat jouw man blijken dat hij nog van je houdt? 

3 reacties

 1. mirjamvandriel

  "Als je elke dag overladen wordt met diamanten, liefdesbrieven, romantische sms’jes en puppy’s met een hartjes ballon aan hun halsband, is het niet heel moeilijk. Je kan er dan best vanuit gaan dat het antwoord ‘ja’ is."
  Of hij is een gigantische slijmbal die iets goed te maken heeft 😉

  Beantwoorden
 2. Hilde

  Mijn man zorgt er elke morgen voor dat onze houtkachel brandt, ‘s avonds brengt hij me steevast een opgewarmd kersenpittenkussentje. Hij brengt na 35 jaar nog altijd warmte in ons leven, letterlijk en figuurlijk 🙂
  En die vaatwasmachine…dat herken ik ook, ik heb een gloeiende hekel aan het vullen van dat ding en hij doet het met veel plezier en véél beter dan ik.
  Ik ben al jaren een “thuis”kijker en nu is hij een nog grotere fan van Simonneke & co dan ik!

  Beantwoorden

Zeg er maar wat van

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.